Mansion.nl Topwoningen:
Huurwoningen Dordrecht
Op deze pagina vind je een overzicht van alle huurwoningen in Dordrecht die momenteel worden aangeboden door de verschillende makelaars op Mansion.nl. Je kunt alle woningen gratis bekijken en direct naar de aanbieder van de woning zonder kosten. Let op! Het kan zijn dat de aanbieder wel vraagt om een account aan te maken. Wil je meer weten over Dordrecht? Bezoek dan de
Wikipedia pagina van Dordrecht.
Waarom Dordrecht
Dordrecht is een van de oudste steden van Nederland en ligt, net als de overige Drechtsteden in de zuidelijke Randstad op ongeveer twintig kilometer van Rotterdam en Breda. De stad biedt een diversiteit aan woningen rond een historisch hart met alle benodigde voorzieningen aanwezig. Dordrecht heeft veel groen in haar directe omgeving, een groot cultureel aanbod en diverse evenementen. Dit alles zorgt voor een aantrekkelijke stad en regio om in te wonen.
Voor iedere woningzoekende zijn er mogelijkheden in Dordrecht. Tien jaar geleden stond Dordrecht nog op plek 30, inmiddels op plaats 14 van meest aantrekkelijke steden om te wonen. De monumentale binnenstad van Dordrecht heeft veel culturele voorzieningen. De stad heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de kwaliteit van hun binnenstad, en met succes.
Wonen Dordrecht
In Almere Centrum is de winkelstad met meer dan 400 winkels 7 dagen per week geopend voor bezoekers. De gemeente Almere telt ruim 200.000 inwoners en grenst aan de gemeente Lelystad en Zeewolde. Aan de waterkant ligt Almere aan het Gooimeer, IJmeer en Markermeer. Almere is de tweede grootste stad van Flevoland. De eerste woningen werden opgeleverd in 1976.
Door de goede infrastructuur is Almere heel goed bereikbaar. Schiphol en Amsterdam zijn snel te bereiken, onder andere door de spoorverbinding Almere-Amsterdam. Wanneer je voor nieuwbouw wilt gaan en op zoek bent naar een ideale huurwoning in Almere, dan is de kans zeer aannemelijk dat je die op Mansion.nl gaat vinden.
Iedere wijk in Dordrecht heeft haar karakter. Hieronder een overzicht van alle wijken met een korte omschrijving per wijk.
Binnenstad, De Dordtse binnenstad is beroemd om haar winkelstraten en monumentale gebouwen. Maar er is meer. Voor velen is de binnenstad de plek om te wonen: historisch of in nieuwbouw.
Dubbeldam, Dubbeldam grenst direct aan het natuurgebied De Hollandse Biesbosch. De wijk heeft een eigen weekmarkt en veel recreatieve voorzieningen zoals fiets- en wandelpaden.
Noordflank/Centrum, deze wijk is aan de Noordzijde van het centrum gelegen, in deze wijk is ook het Energiehuis ontwikkeld.
Oud–Krispijn, deze wijk bestaat uit verschillende buurten met ieder hun eigen kenmerk.
Nieuw–Krispijn, de wijk Nieuw Krispijn is een wijk nabij het centrum van Dordrecht. De wijk ligt direct achter het Centraal Station en is één van de meest geliefde wijken om te wonen.
Reeland, de wijk Het Reeland werd in verschillende perioden gebouwd. Een groot gedeelte stamt van na de Tweede Wereldoorlog. De wijk wordt in tweeën gedeeld door de Merwede-Lingelijn, de spoorlijn tussen Dordrecht en Geldermalsen.
Stadspolders, Stadspolders is een relatief nieuwe wijk, gebouwd in de jaren 80 en 90 van de 20e eeuw. Het hoogste gebouw van Dordrecht staat in deze wijk en draagt de naam van de hoogste boom ter wereld: Sequoia.
Weetjes over Dordrecht
- Dordrecht is een eiland, je kunt de stad alleen verlaten via een brug, tunnel of veerpont. Het eiland is ontstaan tijdens de Sint-Elisabeths vloed in 1421.
- Dordrecht kreeg in 1220 stadsrechten van de Hollandse graaf Willem I. Het is een twistpunt of Dordrecht de eerste plaats in Zuid-Holland was met stadsrechten. Sommige mensen denken dat het Geertruidenberg was die als eerste stadsrechten kreeg in Zuid-Holland. Maar Dordtenaren vinden dat Geertruidenberg in Brabant ligt.
- Bij Dordrecht komen drie rivieren samen: de Beneden-Merwede, de Noord en de Oude Maas. Dit noemen we in Dordrecht ook wel het drie-rivierenpunt, het is het drukst bevaren knooppunt in heel Europa.
- Natuurpark de Hollandse Biesbosch ligt op het eiland van Dordrecht. Het is een natuur- recreatiepark. Er is een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Je kan er bevers bezoeken in de beverburcht of vogels spotten en als je geluk hebt zie je de ijsvogel.
- Dordrecht heeft 118.801 inwoners en een oppervlakte van 99,47 km² en is daarmee de vierde stad van Zuid-Holland.
- Dordtenaren worden ook wel Schapekoppen genoemd. Dit komt van een sage die nog uit de Middeleeuwen stamt. Men probeerde de tol op vee te ontduiken door een schaap in mensenkleren de stad in te loodsen. Op het moment dat ze werden doorgelaten begon het schaap te blaten en vielen ze door de mand. Er zijn meerdere verhalen de ronde gegaan, maar dit is de beruchtste van allemaal. De Schapekoppen zijn nu een Dordtse lekkernij.
- Dordrecht is ook een plaats in Zuid-Afrika. Dordtenaren hebben een speciale band met die stad, de mensen leren van elkaar en ondersteunen elkaar waar mogelijk. Ze voeren projecten uit op het gebied van duurzaamheid, ondernemerschap, onderwijs en cultuur.
- Aan de Voorstraat 190 is Pictura gevestigd. Dit is Hollands oudste tekengenootschap, opgericht in 1774. Daar worden regelmatig tentoonstellingen gehouden van hedendaagse kunstenaars.
- De Witt werd op 21 december 1650 benoemd tot pensionaris van zijn geboortestad Dordrecht. In die hoedanigheid was hij de fiscaal adviseur van Dordrecht en afgevaardigde namens de stad naar vergaderingen van de Staten van Holland. Vanaf 30 juli 1653 was De Witt raadpensionaris van Holland. Hij was voorgedragen door Dordrecht, dat als oudste stad in het graafschap Holland de meeste rechten had een kandidaat te leveren.
- Dordrecht bezit bijna 900 rijksmonumenten, 700 gemeentelijke monumenten en een groot aantal beeldbepalende panden. Dordrecht is een echte monumentenstad. Met gebouwen die ontstonden in de middeleeuwen, typisch Dordtse gevels, voorname patriciërswoningen, pakhuizen, kerken en watertorens.
- GN Bouw-Stadion is de thuishaven van voetbalclub Dordrecht ´90. In 1946 verhuisde DFC (de voorloper van Dordrecht ’90) van de Marketteweg naar de Krommedijk. In 1998 werd de naam van het stadion gewijzigd van Stadion Krommedijk in GN Bouw-Stadion.
- Dordrecht had in oktober 2002 de primeur van de eerste Nederlandse, maar uit Nieuwzeeland afkomstige gele detectieplaat bij een oversteekplaats op de Groen van Prinsterenweg. Vijf seconden nadat een voetganger er op is gaan staan, worden de stoplichten ter plekke aangestuurd.
- De slogan van Dordrecht luidt ‘Hoe dichter bij Dordt, hoe beter het wordt’.