Mansion.nl Topwoningen:
Huurwoningen Arnhem
Op deze pagina vind je een overzicht van alle huurwoningen in Arnhem die momenteel worden aangeboden door de verschillende makelaars op Mansion.nl. Je kunt alle woningen gratis bekijken en direct naar de aanbieder van de woning zonder kosten. Let op! Het kan zijn dat de aanbieder wel vraagt om een account aan te maken. Wil je meer weten over Arnhem? Bezoek dan de
Wikipedia pagina van Arnhem.
Waarom Arnhem
Arnhem is een stad en gemeente in de provincie Gelderland. De gemeente telt zo’n 155.000 inwoners en ligt aan de rivier de Nederrijn de IJssel en de Sint-Jansbeek. De stad ligt aan beide zijden van de Rijn en staat internationaal bekend om de Slag om Arnhem.
Als Arnhemmer kun je heerlijk genieten in het Sonsbeekpark. In het park vind je rust en romantiek maar het bruist er ook van de energie tijdens tal van evenementen die er plaatsvinden. Verspreid door het park vind je diverse restaurants met schitterende terrassen, musea, trouwlocaties en zalen voor zakelijke bijeenkomsten. De stad Arnhem is tevens een bekende uitgaansstad. Centraal gelegen ligt de Korenmarkt met voornamelijk grand-cafés, discotheken, clubs en grote terrassen. Ook heeft Arnhem één van de mooiste treinstations van Nederland. Het heeft prachtige perronoverkoepingen gekregen, hierdoor komt er veel licht binnen en voelt het ruimtelijk aan.
Wonen Arnhem
Er zijn veel verschillende type woningen beschikbaar in Arnhem. Er zijn genoeg mogelijkheden voor zowel bestaande bouw als particuliere huur in Arnhem. De stad beschikt over veel voorzieningen en biedt zowel rust als sfeer en gezelligheid. De werkgelegenheid is groot en het is een gezellige stad. Er is van alles te beleven. Ideaal om te wonen, werken en te recreëren.
Weetjes over Arnhem
- Arnhemse meisjes werden voor het eerst gebakken in 1829 door bakker Hagdorn bij bakkerij Van Zalinghe. De vorm en de naam van het koekje verwijzen naar een oud gebruik. De legende wil dat Arnhemse weduwen tot het begin van de 19de eeuw, een schoenzool van de overledene in het graf wierpen. De inspanningen van de familie Hagdorn gaven het Arnhemse Meisje grote bekendheid. Bij andere bakkers in het land worden dikkere (namaak)koekjes gebakken van feuilletédeeg. In 1980 kreeg de Zutphense kunstenaar Joop ter Riele de opdracht om een bronskleurig beeldje van het ‘Arnhemse meisje’ te ontwerpen, dat de gemeente sindsdien als exclusief relatiegeschenk gebruikt. Volgens de Engelse schrijver Roald Dahl is het Arnhemse Meisje het lekkerste koekje op aarde.
- Arnhem is de enige gemeente in Nederland waar trolleybussen rijden. Op 5 september 1949 reed trolleybus 101 de eerste rit door Arnhem. Voor de oorlog waren Nijmegen en Groningen al voorzichtig begonnen met elektrische bussen. In Arnhem lag een uitgebreid tramnetwerk, maar dat werd in 1944 bij de Slag om Arnhem volledig verwoest. De gemeente koos toen uit kostenoogpunt voor trolley’s, omdat die lijnen veel goedkoper aan te leggen waren dan nieuwe tramrails. Arnhem begon als laatste aan trolleybussen, maar bleef ook als laatste stad over. In de moderniseringsgolf eind jaren zestig besloten Nijmegen en Groningen om over te stappen op dieselbussen.
- Op het Monopoly-speelbord komen de Arnhemse Steenstraat, Ketelstraat en Velperplein voor (als goedkoopste drie straten).
- Gelredome is de thuisbasis van voetbalclub Vitesse (1892) en muziektheater voor grote artiesten. Het op 25 maart 1998 geopende Gelredome (maximaal 29.000 toeschouwers) heeft een uitschuifbaar dak en grasveld. De hoogte van het stadion is 42,8 meter, de lengte is 207,5 meter en de breedte 68,5 meter.
- Park Sonsbeek is veel bezongen. In het boekje ‘Ode aan Sonsbeek’, verschenen ter gelegenheid van het eeuwfeest, halen bekende en minder bekende Arnhemmers herinneringen op of zingen de lof van het weelderige park.
- Er loopt een NS-wandeling over de landgoederen Sonsbeek, Zijpendaal en Klarenbeek. Drie aan elkaar grenzende historische parken.
- Arnhem is een van de toegangspoorten tot het Nationale Park de Hoge Veluwe.
- In 1999 is ‘De Verklaring van Arnhem’ aangenomen. Een Verklaring ter bescherming van het groene erfgoed. De verklaring is ondertekend door negen organisaties, waaronder de Bomenstichting, de Nederlandse Tuinenstichting, twee universiteiten en de Stichting tot behoud van Particuliere Historische Buitenplaatsen.
- In Arnhem staan twee tamme kastanjes van meer dan 350 jaar oud.