Mansion.nl
Vind je nieuwe huurwoning hier!

Mansion.nl Topwoningen:

Huurwoningen in Breda

Op deze pagina vind je een overzicht van alle huurwoningen in Breda die momenteel worden aangeboden door de verschillende makelaars op Mansion.nl. Je kunt alle woningen gratis bekijken en direct naar de aanbieder van de woning zonder kosten. Let op! Het kan zijn dat de aanbieder wel vraagt om een account aan te maken. Wil je meer weten over Breda? Bezoek dan de Wikipedia pagina van Breda.

Waarom Breda

Breda is een stad in het westen van de provincie Noord-Brabant met sfeervol, historisch stadshart. De gemeente Breda telt begin 2016 ruim 182.000 inwoners en is daarmee in grootte dederde gemeente van Noord-Brabant en de negende gemeente van Nederland. De stad is op Zoover uitgeroepen tot tweede beste stad voor een Nederlandse stedentrip en staat steevast in de top vijf van meest gastvrije steden van Nederland. Je kan er trendy winkelen, prachtige monumenten bewonderen en de Brabantse gastvrijheid eens proeven bij de vele tientallen cafés, restaurants en terrassen.

Wonen Breda

Veel mensen trekken naar Breda om er te wonen, zowel ouderen, jonge gezinnen en veel studenten. Er zijn erg veel wijken in Breda die veel van elkaar verschillen, dus voor ieder wat wils. De populairdere wijken lichten we even toe.

Ginneken, het Ginneken was vroeger een eigen dorp en datis ook terug te zien door het eigen Ginnen marktje met gezellige kroegen. De laatste jaren is deze wijk steeds hipper geworden en is vooral interessant voor mensen met een iets hoger budget. Het ligt ook nog eens vlakbij het Mastbos.

Zandberg, binnen vijf minuten sta je op de Grote Markt en een van de mooiste straten loopt door deze wijk. De Baronielaan loopt helemaal vanaf het centrum dwars door Zandberg tot aan hartje Ginneken. De meest prachtige herenhuizen staan hier. Als student kun je in deze wijk ook hele mooie studentenkamers huren zoals een herenhuis.

Centrum, met gezellige terrassen op de Grote Markt en de kroegen op de Havermarkt is Breda de ideale uitgaansstad. Boven de winkelpanden in de stad bevinden  zich prachtige ruime appartementen. Wanneer je opzoek bent naar iets meer luxe maar toch middenin het centrum, bekijk dan eens de buurt ’t Sas. Je woont dan op een geweldig binnenplaatsje op steenworp afstand van de Grote Kerk boven trendy woon- en kledingwinkels.

Valkenberg, zoals de naam wellicht al zegt is Valkenberg de buurt naast het Valkenbergpark. Deze wijk is vlak onder het station en hartstikke dichtbij de stad ligt met een wereld van verschil binnen 50 meter. Er staan charmante en luxe huizen die dichtbij de verschillende winkeltjes in de Boschstraat te vinden zijn. Dit maakt Valkenberg een leuke plek om te wonen.

Belcrum, deze wijk ligt noordelijk van het station. Er zijn prachtige appartementen boven het station en er is veel opgeknapt wat deze wijk heel erg ten goede heeft gedaan. Volgens NVM is deze wijk een van de tien wijken in Nederland die erg populair is. Dit kan komen door de huizen die uit de jaren ’30 komen. Dit geeft een knus en gezellig gevoel.

Weetjes Breda

 • De Grote Kerk is 97,3 meter hoog. Het is daarmee de vijfde kerk van Nederland. In Breda mag geen enkel gebouw hoger zijn dan de kerk. Echte wolkenkrabbers gaan we hier dus nooit zien.
 • Toch is er een bouwwerk in Breda hoger dan de Grote Kerk. De antennemast voor Digitenne en Digital Radio Plus op industrieterrein De Krogten is namelijk zo’n 149 meter hoog.
 • Het grootste theather van Nederland staat aan de Claudius Prinsenlaan. Het Chassé theater telt in totaal 2285 zitplaatsen. Meer dan enig ander theater in Nederland.
 • Breda is kampioen -sewegen. Dat behoeft wat uitleg: Er zijn meer wegen die naar Breda vernoemd zijn dan naar enige andere stad. Elf om precies te zijn. Soms heten ze anders (denk aan de Nieuwe Bredase Baan).
 • De allergrootste Woonboulevard van de Benelux is gevestigd in Breda, genaamd Woonboulevard Breda XXL.
 • Er wonen meer vrouwen dan mannen in Breda.
 • De eerste ondergrondse parkeergarage van Nederland ‘stond’ in Breda. Onder de gedempte Haven om precies te zijn.
 • Willem van Oranje zou eigenlijk in de Grote Kerk begraven worden. De prins had daar, zoals dat dan heet, al een plekje gereserveerd. Zijn voorvaderen lagen er immers ook al. Maar toen Willem de Zwijger werd vermoord in Delft, was Breda bezet door de Spanjaarden en werd hij dus ‘maar’ bijgezet in de Nieuwe Kerk in Delft. Daar liggen de Van Oranje-Nassaus nu nog.
 • Het Amphia is het grootste ziekenhuis van Nederland als we kijken naar het aantal patiënten.
 • Willem-Alexander is de Baron van Breda.
 • Bij de waterpoort het Spanjaardsgat, bij het kasteel, zou door turfschipper Adriaan van Bergen in 1590 de historische list met het Turfschip zijn uitgevoerd. Daarbij werd Breda heroverd op de Spanjaarden. Het verhaal is echt, maar de plaats kan niet juist zijn, omdat de doorgang pas in 1610 tot stand kwam.
 • In carnavalstijd wordt Breda ‘Kielegat’ genoemd.
 • De slogan van Breda luidt ‘Breda, stad met karakter’.

 

Menu

Op Mansion.nl vind je alle huurwoningen van Nederland onder een dak. En het zoeken van woningen is helemaal gratis! Mansion.nl is dé portal voor verschillende soorten woonruimte en huurwoningen. Of je nu op zoek bent naar een huurwoning, seniorenwoning, appartement, vakantiewoning of nieuwbouwwoning. Op Mansion.nl vind je huurhuizen die voldoen aan jouw smaak en verwachtingen.

De zoektocht naar jouw ideale huurwoning begint met snel en eenvoudig huurwoningen zoeken op Mansion.nl.

Copyright 2021 - Mansion.nl