Mansion.nl

Klein wonen is top!

Steeds meer mensen zijn bereid om kleiner te gaan wonen vanwege de stijgende huurprijzen en het woningtekort. Niet iedereen neemt genoegen met een groot huis. Woon je klein dan is daar niks mis mee!

Klein wonen heeft zo zijn voordelen. Eén van de voordelen is dat je minder hoeft op te ruimen en schoon hoeft te maken. Geen ellenlange gangen om te dweilen, geen bibliotheek aan boekenkasten om af te stoffen en geen tientallen kamers waar je moet stofzuigen tot spierpijn aan toe. Een ander voordeel is dat je alles dicht bij de hand hebt. Mits je een klein beetje een opgeruimd huis hebt, heb je alles binnen no-time gevonden. Daarnaast geeft een kleine woning je de mogelijkheid om geld te besparen. Je hoeft minder diep in de buidel te tasten voor meubels, huishoudelijke apparaten en accessoires evenals voor elektriciteit, water en onderhoud.

Handige tips

1. Effectief omgaan met ruimte

Een kleine ruimte wil je optimaal gebruiken, want iedere centimeter van de ruimte moet je goed benutten.  Al die frutsels kun je toch niet kwijt en heb je eigenlijk helemaal niet nodig. Je gaat voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Om extra opslag te creëren kun je alles gebruiken, zo ook je muren. Planken en kastjes zijn simpele, effectieve en betaalbare manieren om je vierkante meters optimaal te benutten. Om je spullen te organiseren en op te bergen is het in een kleine woning van belang dat je gebruik maakt van de hoogte in een ruimte.

2. Laat de woning groter lijken

Houd er rekening mee dat er geen verschillende vlakken in de vloer ontstaan. Door alles gelijkvloers te maken oogt een woning al gauw groter. Maak daarnaast gebruik van lichte kleuren in je woning. Wanneer je ge

bruik maakt van donkere tinten lijkt een woning vaak kleiner dan dat het werkelijk is.

3. Twee vliegen in één klap

Kijk om je heen en bedenk welke items meerdere functies kunnen hebben. Zo kan een bank tegelijk je bed zijn,  onder je bed kunnen lades geplaatst worden om spullen op te bergen, de eettafel kan ook als bureau dienen, en ga zo maar door.

4. Verschuifbare wanden

Heb je de mogelijkheid, kies dan voor verschuifbare wanden. Hierdoor kun je makkelijk, in een open ruimte, bijvoorbeeld de slaapkamer van de woonkamer scheiden. Je kunt op ieder moment bepalen welke ruimtes je graag bij elkaar wilt betrekken en welke liever even niet.

5. Interieur mix

Mix de indeling van je interieur door items van verschillende maten te combineren. Compenseer je flinke bank weer met een kleine tafel of kunstwerk, waardoor de dynamiek van je woning zal toenemen.

De Tiny House Movement

In Nederland  is er zelfs een trend opkomst waarbij het klein wonen een stap verder gaat. Zo staan er al in tientallen gemeenten de zogenoemde ‘’tiny houses’’. Het zijn piepkleine huisjes van hooguit 50 vierkante meter, eenvoudig in elkaar te zetten, snel te verplaatsen, en gemaakt van duurzaam materiaal. De kosten om een woning zelf te bouwen liggen rond de 25.000 euro. Een kant en klaar exemplaar kost tussen de 35.000 en 45.000 euro.

Volgens een onderzoek van Stec Group is het aantal huishoudens dat een woning kleiner dan 40 vierkante meter wil in de periode 2012-2015 verdubbeld naar 4 procent. Ook in de categorie 40 tot 60 vierkante meter is die stijging terug te zien. Verder blijkt uit het onderzoek dat de gemiddelde oppervlakte van nieuwbouwwoningen zowel in de koop- als huursector de laatste jaren is afgenomen.Deze ontwikkeling heeft twee oorzaken; Het aantal eenpersoonshuishoudens neemt toe. Inmiddels is al een op de drie huishoudens eenpersoons. Daarnaast zijn er steeds meer hoogopgeleide jonge huishoudens die het simpelweg niet belangrijk vinden om groot te wonen of een mooie auto te hebben. Zij geven liever hun geld uit aan bijvoorbeeld festivals en mooie reizen.

oktober 9, 2017 at 1:55 pm | Algemeen | No comment

Menu

Op Mansion.nl vind je alle huurwoningen van Nederland onder een dak. En het zoeken van woningen is helemaal gratis! Mansion.nl is dé portal voor verschillende soorten woonruimte en huurwoningen. Of je nu op zoek bent naar een huurwoning, seniorenwoning, appartement, vakantiewoning of nieuwbouwwoning. Op Mansion.nl vind je huurhuizen die voldoen aan jouw smaak en verwachtingen.

De zoektocht naar jouw ideale huurwoning begint met snel en eenvoudig huurwoningen zoeken op Mansion.nl.

Copyright 2018 - Mansion.nl