Mansion.nl

Interieurtips voor antikraak of tijdelijke huurwoningen

Bij antikraak woningen en tijdelijke huurwoningen is de huurperiode vrij onzeker. Deze bewoners vinden het daarom vaak lastig om hun nieuwe stulpje naar eigen smaak te maken. Mansion heeft daarom een aantal handige tips op een rijtje gezet om je hierbij te helpen!

1. Prioriteiten stellen

Jouw meubilair moet in de eerste plaats in de ruimte passen en bovendien functioneel zijn en gebruikt worden.  Zorg dat er voldoende plaats over blijft om te bewegen en dat er geen obstakels doorgang(en) blokkeren! Denk aan een bed, eettafel, stoelen, bank, kledingkast… De keuze is aan jou. Installeer eerst deze items en kijk vanaf daar wat je verder wilt aanpassen.

Meubels hoeven absoluut niet duur te zijn. Je kunt natuurlijk naar de kringloopwinkel gaan, maar niet iedereen vindt dat fijn. Nieuwe, goedkope meubels zijn overigens ook niet moeilijk te vinden: kijk eens rond in winkels als Action, Kwantum en Ikea. Daar kun je voor een prikkie leuke items en accessoires op de kop tikken.

2. Vloerbedekking

Laminaat leggen is vrij prijzig als je niet precies weet hoe lang je in de woning kunt blijven. Kies daarom voor een goedkope oplossing door een stuk zeil of vinyl te kopen, wat gemakkelijk te leggen is als vloerbedekking. Deze zijn verkrijgbaar bij verschillende bouwmarkten en budget woongiganten.

3. Breng meer sfeer in de ruimte

Kies voor één of twee eyecatchers in elke ruimte van de woning. In de woonkamer kan dit bijvoorbeeld een opvallend schilderij zijn. In de slaapkamer kun je denken aan het plaatsen van een prachtige lamp. Maak het af met een aantal leuke accessoires, denk aan fotolijstjes, kaarsen, een geur-brandertje, opbergmanden, kussentjes….

4. Gordijnen

Gordijnen laten maken kan nogal een duur grapje worden, en ze zelf maken is tijdrovend. Een goedkoper alternatief zijn lamellen en kant-en-klaar-gordijnen. Lamellen kun je al krijgen voor 10 euro per setje. Gordijnen koop je per raam, die zijn ook al verkrijgbaar voor slechts 15 euro per setje van twee.

5. Een likje verf doet wonderen!

Geef je woning weer een frisse uitstraling door de muren te voorzien van een nieuw likje verf. Een pot muurverf kost tegenwoordig bijna niks meer, vooral niet wanneer je het bij een voordeelwinkel haalt.

6. Groene en goedkope decoraties

Wil je jouw huis even een frisse look geven met een paar nieuwe, kleurrijke accessoires? Wat dacht je van planten? Deze kleurige en fleurige sfeermakers kosten weinig geld en doen veel voor je interieur. Natuurlijk wel even opletten dat je de planten genoeg water geeft anders is het algauw weggegooid geld en bespaar je precies niks!

7. Samen goedkoop inrichten

Breng familie en vrienden op de hoogte dat je goedkope meubels nodig hebt. Wie weet hebben zij nog iets op zolder staan dat ze niet gebruiken en dat perfect past in jouw woning. Zij kunnen ook weer om zich heen kijken bij vrienden en zo heb je voordat je het weet een compleet interieur.

8. Kleine handeling, grote resultaten

Misschien ben je toch niet helemaal tevreden met het uiterlijk van je badkamer, toilet of een andere ruimte. Is ‘ie grauw en zijn de tegeltjes donker van kleur? Bij de meeste doe-het-zelf-zaken kun je voor een paar euro voegen-wit kopen. Een stift of crème waarmee je de voegen tussen de tegels van een nieuwe, frisse wittint kunt voorzien. Een wereld van verschil.

Blijf qua inrichting lekker bij jezelf om maximaal woongenot te bereiken. Leuke items hoeven absoluut geen fortuin te kosten: houd je ogen en oren goed open, zo vind je vanzelf de leukste spullen voor je antikraak of tijdelijke huurwoning.

 

 

 

oktober 9, 2017 at 8:56 am | Algemeen | No comment

Menu

Op Mansion.nl vind je alle huurwoningen van Nederland onder een dak. En het zoeken van woningen is helemaal gratis! Mansion.nl is dé portal voor verschillende soorten woonruimte en huurwoningen. Of je nu op zoek bent naar een huurwoning, seniorenwoning, appartement, vakantiewoning of nieuwbouwwoning. Op Mansion.nl vind je huurhuizen die voldoen aan jouw smaak en verwachtingen.

De zoektocht naar jouw ideale huurwoning begint met snel en eenvoudig huurwoningen zoeken op Mansion.nl.

Copyright 2018 - Mansion.nl