Mansion.nl
Vind je nieuwe huurwoning hier!

Mansion.nl Topwoningen:

Huurwoningen in Den-bosch

Op deze pagina vind je een overzicht van alle huurwoningen in Den-bosch die momenteel worden aangeboden door de verschillende makelaars op Mansion.nl. Je kunt alle woningen gratis bekijken en direct naar de aanbieder van de woning zonder kosten. Let op! Het kan zijn dat de aanbieder wel vraagt om een account aan te maken. Wil je meer weten over Den-bosch? Bezoek dan de Wikipedia pagina van Den-bosch.

Waarom Den Bosch

In ’s-Hertogenbosch valt enorm veel te doen en beleven. Door haar veelzijdigheid stelt de stad niemand teleur. Voor de cultuursnuivers zijn daar de musea, rondvaarten en stadswandelingen. De shopaholics kunnen helemaal losgaan in de diverse winkelstraten en kinderen vermaken zich prima tijdens de verschillende activiteiten die de stad te bieden heeft. Voor een hapje en een drankje zijn er tal van knusse cafe’s en restaurants die je in de binnenstad kunt vinden. ’s-Hertogenbosch is er voor alle leeftijdscategorieën. Je treft er de leukste pittoreske straatjes, interessante historie en adembenemende natuur.

Wonen Den Bosch

Het is een prachtige stad boordevol monumenten, daarnaast is het ook de stad van eigentijdse kunst en hightech bedrijven. ’s-Hertogenbosch heeft veel Middeleeuwse panden boven de Binnendieze en in de nieuwbouwwijken vindt men vooral eigentijdse gebouwen. Den Bosch kent een lange historie die de stad haar hebben gegeven. Kenmerken voor de historische binnenstad is de afbakening door de herkenbare stadsmuren. De wijk Uilenburg brengt een bepaalde flair met zich mee die typisch is voor de Bourgondische stad. Geniet van diverse klassieke soorten architectuur in de wijk het Zand of ga voor hypermoderne architectuur in het Paleiskwartier. Den Bosch heeft meer te bieden dan de meeste in eerste instantie zouden denken.

Leuke weetjes

 • In het parkje van het Bleekerstraatje staat een reuzenschaakspel
 • Het Oeteldonks Gemintemuzejum vertelt het verhaal van het Bossche Carnaval
 • De drakenfontein voor het station verwijst naar ‘Moerasdraak’ de bijnaam van Den Bosch tijdens de Tachtigjarige Oorlog.
 • De schilder Jheronimus Bosch heette eigenlijk Jherominus van Aken.
 • Den Bosch is al vier keer uitgeroepen tot Meest Gastvrije Stad van Nederland
 • ’s-Hertogenbosch kreeg al in 1184 stadsrechten, van graaf Godfried III van Leuven.
 • Slogan van Den Bosch: ‘’ God weet alles, maar een Bosschenaar weet het beter’’.
 • In 1882 kwam het tot de oprichting van de nog bloeiende Oeteldonksche Club. Deze stelde zich ten doel een al eeuwen bestaand volksfeest, het carnaval, ‘te veredelen’.
 • Den Bosch wordt tijdens in de carnavalstijd ‘Oeteldonk’ genoemd. Het Oeteldonks Gemintemuzejum is het eerste en enige carnavalsmuseum van Nederland. Carnaval begint officieel op de zevende zondag voor Pasen en valt altijd in februari of maart. Tijdens carnaval wordt de spot gedreven met kerk, overheid en de gevestigde orde.
 • Bossche bollen zijn dé culinaire specialiteit uit Den Bosch. Dit is een grote soes gevuld met slagroom en op het grondvlak na geheel overgoten met chocoladeglazuur.
 • Ecco-Stadion (De Vliert) is de thuisbasis van FC Den Bosch.
 • Den Bosch gaf architect Sjoerd Soeters de opdracht een bijzonder plan uit te voeren: de bouw van Haverleij. De vanaf 2001 opgeleverde kastelen met glimmende uitkijktorens, veel ramen aan de buitenkant en een parkeerplaats in de binnentuin worden omringd door een golfbaan, waterlabyrint, oerbos en een wijds park. Clubhuis BurgGolf Haverleij vormt een goed vertrekpunt voor een wandeling door het uitgestrekte gebied.
Menu

Op Mansion.nl vind je alle huurwoningen van Nederland onder een dak. En het zoeken van woningen is helemaal gratis! Mansion.nl is dé portal voor verschillende soorten woonruimte en huurwoningen. Of je nu op zoek bent naar een huurwoning, seniorenwoning, appartement, vakantiewoning of nieuwbouwwoning. Op Mansion.nl vind je huurhuizen die voldoen aan jouw smaak en verwachtingen.

De zoektocht naar jouw ideale huurwoning begint met snel en eenvoudig huurwoningen zoeken op Mansion.nl.

Copyright 2018 - Mansion.nl