Mansion.nl
Vind je nieuwe huurwoning hier!
Mansion.nl Topwoningen:

Huurwoningen in Groningen

Op deze pagina vind je een overzicht van alle huurwoningen in Groningen die momenteel worden aangeboden door de verschillende makelaars op Mansion.nl. Je kunt alle woningen gratis bekijken en direct naar de aanbieder van de woning zonder kosten. Let op! Het kan zijn dat de aanbieder wel vraagt om een account aan te maken. Wil je meer weten over Groningen? Bezoek dan de Wikipedia pagina van Groningen.

Waarom Groningen

In Groningen is genoeg te beleven. Naast het shoppen in de stad is Groningen bekend om haar rijke historie en vele bezienswaardigheden. Zo vindt je onder andere bijzondere architectuur, kunst en monumenten, musea en verschillende waterwerken die allemaal zeer uniek zijn en alleen te bewonderen in Groningen. Ook beschikt Groningen over een gevarieerde natuur en vindt er een flink aantal evenementen plaats. Kortom, leuk wonen, veel te doen en mooi om te beleven.  De stad blijft komende 20 jaar booming, hip, hot en steeds meer mensen willen er wonen. Dat blijkt uit de prognose van de gemeente Groningen waaruit blijkt dat Groningen een van de sterkst groeiende grote steden van Nederland is.

Groningen is een fijne en veilige plek om te wonen. Met 200.000 inwoners is het een echte stad; levendig, gezellig en voorzien van alles wat je nodig hebt. Aan de andere kant voelt Groningen als een dorp, waar je al snel een bekende tegenkomt. Als je de drukte even zat bent, sta je ook zo in het weidse Groninger landschap. Ook het kustgebied langs de Waddenzee geeft een oneindig uitzicht in alle richtingen, een bezoekjes (op de fiets) meer dan waard.

Wonen Groningen

In de Martinistad (verwijzend naar de Martinitoren) kun je voor een goede prijs mooie woonruimte krijgen en is de stad een van de beste fietssteden ter wereld. In je vrije tijd hoef je in Groningen ook niet te vervelen. De stad kent vele evenementen en culturele voorzieningen. Studenten vormen een kwart van de inwoners van Groningen. De jongste stad van Nederland biedt voor ieder wat wils op gebied een passende woning. Mansion.nl helpt je daar graag bij en zal ook in jouw prijscategorie iets moois te bieden hebben in Groningen!

Er zijn veel verschillende buurten in Groningen, zowel voor mensen die dichtbij het centrum willen wonen en daardoor vanuit de kroeg gelijk het bed in kunnen rollen als voor mensen die houden van rust en natuur. Welke buurt past bij jou?

Beijum/Lewenborg: Over het algemeen willen studenten hier niet wonen. Dat komt voornamelijk door de schaarste aan beschikbare kamers en de afstand naar het centrum, die toch al gauw meer dan twintig minuten zal zijn. Je vindt hier dichtbij een recreatiegebied genaamd Kardinge. Je kunt hier schaatsen, klimmen en tennissen. Voor de echte sportliefhebbers is hier wonen dus zeker een aanrader.

Centrum: Het centrum is voornamelijk het hele gebied binnen de grachten en is natuurlijk het meest levendige gebied van de stad. Op loopafstand bevinden zich winkels en kroegen. Daarnaast vind je hier ook de universiteit van Groningen. Het is een mooi maar ook wat prijziger plek om te wonen.

Helpman/de Wijert: Dit is een heerlijk kalm gedeelte van de stad. Dichtbij vind je het openluchtzwembad en het stadion. Het station is ongeveer tien minuten vandaan en biedt dus de mogelijkheid om te genieten van de kalmte en rust terwijl de bereikbaarheid er niet onder lijdt.

Korrewegwijk: Deze wijk is dichtbij het centrum, slechts vijf tot tien minuten fietsen. Hierdoor trekt de Korrewegwijk flink wat studenten aan. De lage kamerprijzen bieden de mogelijkheid om relatief goedkoop dichtbij het centrum te wonen. Het beschikt over een eigen winkelcentrum waar een divers aanbod aan winkels te vinden is.

Oosterpoort: Dit deel bestaat voornamelijk uit jonge stelletjes en studenten. Oosterpoort heeft veel oude panden en ook leuke vissershuisjes, kroegjes en eetcafés. Voor de tofste concerten en voorstellingen moet je in Oosterpoort zijn. Hier is namelijk de grootste schouwburg van Groningen gevestigd.

Rivierenbuurt: Deze buurt ligt in het zuiden van Groningen en ligt vlakbij het station. Het is een echte studentenplek mede door het grootste park die in dit gedeelte vindt. Hier worden veel grote evenementen georganiseerd zoals dancefestivals en het jaarlijkse Groningse Bevrijdingsfestival.

Schilderswijk en Zeeheldenbuurt: Deze buurt is populair onder studenten en dat zie je ook terug aan de vele studentenhuizen die vaak ook over een tuin beschikken. Tevens zit je vanaf hier dichtbij één van de mooiste tuinen van Groningen: het Noorderplantsoen. Hier kun je heerlijk genieten van het weer door te zonnen en/of een wandeling te maken.

Selwerd/Paddepoel: Deze wijk beschikt over een groot winkelcentrum vlakbij het Zernikecomplex die ideaal is voor studenten die graag willen sporten bij de ACLO. Er zijn veel studentenflats waaronder de meeste internationale studenten zich hier graag vestigen. Er zijn vaak verschillende soorten huurwoningen beschikbaar in dit deel van de stad.

Vinkhuizen: Deze wijk is ver van het centrum en er wonen vooral jonge stellen die goedkoper willen wonen. Studenten vinden de afstand van het centrum vaak een groot nadeel en zullen daarom niet snel kiezen om in deze gedeelte van de stad te wonen. Hierdoor zien anderen juist de reden om er wel te gaan wonen.

Groningen is..

 • De tweede beste studentenstad van Nederland, Amsterdam staat op nummer 1
 • Een van de veiligste steden van ons land
 • De winnaar van de beste binnenstad van Nederland in 2006
 • Een geweldige stad om per fiets te leren kennen, er is meer dan 145 kilometer aan fietspad
 • In de derde eeuw na Christus was de eerste grote nederzetting in Groningen
 • Tijdens de middeleeuwen was Groningen een belangrijk handelscentrum voor heel Noord Europa
 • De Martinitoren in de binnenstad was in de vijftiende eeuw het hoogste gebouw van heel Europa
 • De geschiedenis van de stad is nog steeds zichtbaar in veel oude gebouwen in het centrum
 • Groningen telt 200.000 inwoners en is hiermee nummer 6 van de grootste steden van Nederland
 • 25% van de inwoners van de stad zijn student, tevens ook de jongste stad van Nederland. Ruim 15% van de inwoners van Groningen is tussen de 20 en 25, in verhouding tot 6% in de rest van Nederland!
 • De gemiddelde leeftijd van de inwoners ligt net iets hoger dan 36 jaar
 • Het centrum van de stad is deels niet toegankelijk voor auto’s, er is wel genoeg mogelijkheid om te parkeren in Groningen
 • Groningen bereik je in twee uur rijden van Utrecht, drie uur van Den Haag en Rotterdam en binnen 2,5 uur ben je op Schiphol of in Amsterdam
 • Vanuit Groningen ben je zo in Duitsland, met de auto ben je in drie uur in Hamburg
 • Groningen is rijk aan cultuur, er zijn overal in de stad kunstobjecten te vinden en de stad telt vele musea
 • De stad heeft een levendig uitgaansleven, dit is natuurlijk te wijten aan alle studenten in de stad
 • Het belangrijkste museum van Groningen is het Groningen Museum, hier vind je een grote collectie moderne kunst. Verder heb je het strip museum, het tabak museum en het wetenschap museum
 • Groningen is de economische hoofdstad van Noord Nederland
 • Het grootste aardgasgebied van West Europa bevind zich in Groningen
 • De stad is de woonplaats van de grootste suikerfabriek ter wereld
 • De mascotte van FC Groningen een ijsbeer is en dat hij Groby heet
 • Groningen de geboorteplaats van Bert Visscher is.
Menu

Op Mansion.nl vind je alle huurwoningen van Nederland onder een dak. En het zoeken van woningen is helemaal gratis! Mansion.nl is dé portal voor verschillende soorten woonruimte en huurwoningen. Of je nu op zoek bent naar een huurwoning, seniorenwoning, appartement, vakantiewoning of nieuwbouwwoning. Op Mansion.nl vind je huurhuizen die voldoen aan jouw smaak en verwachtingen.

De zoektocht naar jouw ideale huurwoning begint met snel en eenvoudig huurwoningen zoeken op Mansion.nl.

Copyright 2021 - Mansion.nl