Mansion.nl
Vind je nieuwe huurwoning hier!

Mansion.nl Topwoningen:

Huurwoningen in Eindhoven

Op deze pagina vind je een overzicht van alle huurwoningen in Eindhoven die momenteel worden aangeboden door de verschillende makelaars op Mansion.nl. Je kunt alle woningen gratis bekijken en direct naar de aanbieder van de woning zonder kosten. Let op! Het kan zijn dat de aanbieder wel vraagt om een account aan te maken. Wil je meer weten over Eindhoven? Bezoek dan de Wikipedia pagina van Eindhoven.

Waarom Eindhoven

Eindhoven heeft een levendig uitgaansleven, een volle evenementenkalender en kunst en cultuur is op hoog niveau aanwezig. Maar Eindhoven kent ook een rijke historie. Deze op het oog jonge en moderne stad is een van de oudste steden van Nederland.

Met een uitgebreid aanbod winkels, warenhuizen, speciaalzaakjes, design- en conceptstores, de korte loopafstanden tussen de verschillende winkelgebieden én 52 koopzondagen per jaar is Eindhoven dé shopping stad van het Zuiden. Shoppen in het centrum doe je in de autovrije winkelstraten met de bekende merknamen en in het gebied De Bergen, wat ook wel het ‘quartier vivant’ van Eindhoven wordt genoemd.

Wonen Eindhoven

Eindhoven is een stad en gemeente in het mooie zuiden van Nederland. De gemeente Eindhoven telt ruim 225.020 inwoners. Het is er prettig wonen en werken. Het bijzondere van de regio Eindhoven is dat stad én platteland, natuur en cultuur hand in hand gaan. Een gevarieerd aanbod aan woningen en een aantrekkelijk woonomgeving is terug te vinden in de stad Eindhoven.

Eindhoven heeft veel te bieden voor iedereen die in Eindhoven wilt wonen. Naast opleiding als de TU/E en de Desginacademy, worden er veel activiteiten georganiseerd door heel Eindhoven. Je kunt genieten van een bruisend centrum of cultureel stadsdeel Strijp. Kortom voor iedereen die in Eindhoven wil wonen zijn er voldoende mogelijkheden.

Huurwoningen Eindhoven

Er zijn veel nieuwbouwprojecten in heel Eindhoven. Van luxe appartementen tot ruime 2-onder-1 kap woningen. Er is een ruim aanbod van huurwoningen en deze zijn zeer goed bereikbaar zowel via het auto- als spoorwegennet. Deze vijfde stad van Nederland heeft alles te bieden wat het leven aangenaam maakt!

De stad is onderverdeeld in zeven delen, namelijk: Centrum Eindhoven, Stratum, Tongelre, Woensel-Zuid, Woensel-Noord, Strijp en Gestel. Het grootste stadsdeel van Eindhoven is Strijp met een oppervlakte van bijna 3.000 hectare. Wanneer je graag onder de mensen komt, kun je het beste wonen in Woensel-Noord. Daar wonen namelijk de meeste Eindhovenaren.

Weetjes over Eindhoven

  • In Johannesburg (Z.A) in de Township “Delft” bevindt zich een wijk genaamd “Eindhoven”?
  • Fort Bragg in Noord Carolina (USA) heeft een straat die “Eindhoven” heet?
  • Bayeux in Normandie (Fr.) heeft een “Boulevard d’ Eindhoven”?
  • De bijnaam van Eindhoven, “Lichtstad” is niet een gevolg van de aanwezigheid van de Philips Gloeilampenfabrieken, maar van de Luciferindustrie in de 19e eeuw.
  • Een verloren gegane bijnaam voor Eindhoven is “La Ville Fumee”. Deze bijnaam is te danken aan de sigarenindustrie.
  • Letterlijk betekent Eindhoeven: hoeve aan de rivier.
  • Mascotte vloeitjes, de praatpaal en de Etos uit komen oorspronkelijk uit Eindhoven.
  • PSV, de bekendste voetbalclub uit Eindhoven staat voor Philips Sport Vereniging en is opgericht in 1913
  • PSV heeft zijn clubkleuren te danken aan de afkeer van alcohol van zijn eerste voorzitter, Jan-Willem Hofkes. Tijdens de oprichtingsvergadering valt het flesje frambozenlimonade van Hofkes op zijn witte schrijfblok. Het contrast tussen rood en wit is zo mooi dat het bestuur onmiddellijk weet hoe het tenue van PSV eruit moet zien.
  • Guus Meeuwis viert jaarlijks zijn concertreeksen ‘Groots met een zachte G’ in het Philips Stadion.

 

Menu

Op Mansion.nl vind je alle huurwoningen van Nederland onder een dak. En het zoeken van woningen is helemaal gratis! Mansion.nl is dé portal voor verschillende soorten woonruimte en huurwoningen. Of je nu op zoek bent naar een huurwoning, seniorenwoning, appartement, vakantiewoning of nieuwbouwwoning. Op Mansion.nl vind je huurhuizen die voldoen aan jouw smaak en verwachtingen.

De zoektocht naar jouw ideale huurwoning begint met snel en eenvoudig huurwoningen zoeken op Mansion.nl.

Copyright 2021 - Mansion.nl