Mansion.nl
Vind je nieuwe huurwoning hier!

Mansion.nl Topwoningen:

Huurwoningen in Amersfoort

Op deze pagina vind je een overzicht van alle huurwoningen in Amersfoort die momenteel worden aangeboden door de verschillende makelaars op Mansion.nl. Je kunt alle woningen gratis bekijken en direct naar de aanbieder van de woning zonder kosten. Let op! Het kan zijn dat de aanbieder wel vraagt om een account aan te maken. Wil je meer weten over Amersfoort? Bezoek dan de Wikipedia pagina van Amersfoort.

Waarom Amersfoort

Amersfoort is een stad en gemeente in het oosten van Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente telt zo’n 153.000 inwoners. De gemeente Amersfoort is voor het tweede jaar op rij verkozen tot beste gemeente om te wonen. Deze levendige stad is voor de liefhebber van film, uitgaan, festivals en winkels. Op bijna iedere straathoek in de binnenstad kun je terecht voor een hapje en een drankje in een van de diverse cafés en restaurants. Bekende festivals in Amersfoort zijn onder andere de theatherfestival Spoffin, Foodfestival, Lepeltje Lepeltje, cluinair feest Proef Amersfoort, Gaypride Amersfoort en nog veel meer. De stad heeft zo’n 650 monumenten waarbij een groot aantal in de stadskern te vinden is. Je kunt een stadswandeling maken of mee varen met een rondvaart om de cultuur in de stad proeven.

Wonen Amersfoort

Amersfoort heeft een diversiteit aan aanbod op het gebied van leefbaarheid en voorzieningen. Hieronder een korte beschrijving van de verschillende wijken.

Binnenstad

De binnenstad van Amersfoort ademt geschiedenis. De grachten omringen de monumentale gebouwen en drie grote pleinen, waar horeca en winkels de mensen welkom heet. Het aanbod in de binnenstad varieert van studentenwoningen, huur- en koopwoningen: monumentaal en nieuwbouw.

Kruiskamp – Koppel

Deze karakteristieke wijk heeft naast nieuwbouw, diverse woningen die gebouwd zijn in de periode 1920-1960. Hier woont alles en iedereen door elkaar heen. De bewoners vormen een actieve gemeenschap die veel doet om de wijk gezellig en levendig te maken.

Soesterkwartier

Dit bijzondere en gevarieerde wijk grenst aan de binnenstad van Amersfoort. Deze kindvriendelijke wijk heeft een grote speeltuin en nabij gelegen Dierenpark Amersfoort. Er zijn voldoende basisscholen en ook vind je er een hockey-, kajak- en rugbyclub in de nabije omgeving voor de sportievelingen. Tijdens de zomer kun je heerlijk zwemmen in het Bosbad Amersfoort is om de hoek.

Bergkwartier – Bosgebied

Dit is een van de mooiste wijken van Amersfoort. In dit sfeervolle groene deel van de stad kun je echt genieten van rust en ruimte. Hier vind je onder andere de Oranjelaan: volgens Elsevier de beste woonstraat van de hele provincie Utrecht. Er is een ruim aanbod van basis- en middelbare scholen.

Vermeer- en Leusderkwartier

De wijken staan bekend om het ongeëvenaarde groen in de omgeving. Het zijn mooie wijken om met kinderen te wonen. In de nabijheid van natuur, scholen, sportclubs en dichtbij de binnenstad van Amersfoort. In deze wijk vind je een zwembad waar veel te beleven is. Je kunt er zwemlessen en cursussen volgen, fitnessen, vrij zwemmen in het subtropische Aquadroom en duiken vanaf de hoogste duikplanken. Ook andere sportactiviteiten zijn mogelijk in deze wijk, waaronder voetbal, rugby en tennis.

Randenbroek – Schuilenburg

Dit is een rustige wijk met allerlei verschillende buurten. Beschikt over een park op loopafstand en veel recreatiestroken met groen. Op fietsafstand van de binnenstad van Amersfoort.

Liendert Rustenburg

Een korte omschrijving van deze wijk is ‘ruim’ en ‘groen’. De bewoners vormen een actieve gemeenschap. Er leven in deze wijk veel verschillende culturen, religies en generaties in harmonie naast elkaar. Er zijn veel verschillende activiteiten mogelijk en ook is er een theatergroep actief.

Schothorst

De wijk ligt tussen de historische binnenstad en Park Schothorst. De perfecte combinatie tussen levendig en rust. Deze wijk beschikt over een eigen winkelcentrum en heeft een divers woningaanbod. De woningen zijn vooral gebouwd uit de jaren ’70 en ’80.

Hoogland – Hoogland West

Hoogland maakt sinds 1974 deel uit van de stad Amersfoort. Het heeft wel enigszins haar eigen dorpskarakter behouden die je terug vindt in de saamhorigheid, traditionele gewoontes en een agrarische sfeer. Wonen in het buitengebied, nieuwbouw of in de oude dorpskern, het is allemaal mogelijk in deze wijk.

Nieuwland

Water en duurzaamheid kom je in deze wijk overal tegen. Met het Waterpark als groene hart van de wijk is het plezierig wonen in een natuurlijke omgeving. Nieuwland is een jonge wijk met veel jonge gezinnen. De huizen zijn ook vaak duurzaam en maken onder andere gebruik van zonne-energie. Zeer geschikt dus voor jonge gezinnen. Er zijn enkele winkels gevestigd in winkelcentrum De Nieuwe Hof. Je kunt er terecht voor dagelijkse boodschappen. Voor kinderen is er genoeg te doen in deze wijk.

Kattenbroek

Populair onder jonge gezinnen en tweeverdieners door de faciliteiten en kindvriendelijkheid. De wijk is beroemd geworden door de enorme diversiteit aan woningen en architectonische hoogstandjes. Kattenbroek is de ideale wijk om kinderen groot te brengen: kinderopvang, scholen en medische voorzieningen liggen altijd om de hoek. In Kattenbroek vind je winkelcentrum Emiclaer, waar gewinkeld kan worden voor niet enkel de dagelijkse boodschappen. Er is een aanbod aan kleding- en schoenwinkels, een slijterij en meer speciaalzaken. Daarnaast is er iedere donderdag een warenmarkt met ruim 70 kramen.

Zielhorst

Deze wijk leverde bij de bouw van eind jaren 80 tot begin jaren 90, een nieuw architectonisch beeld op. Met een speels stratenpatroon onderscheidt Zielhorst zich van de wijken uit de jaren 60 en 70. Op Sportpark Zielhorst zijn twee voetbalverenigingen gevestigd. Ook vind je er een tennisbaan.

Vathorst – Hooglanderveen

Deze wijk is verrassend veelzijdig met woningen, winkels, bedrijven en allerlei sport- en onderwijsinstellingen. Ook de afwisselende en karakteristieke architectuur maakt het tot prettig wonen. In Vathorst – Hooglanderveen vind je een groot aantal sportverenigingen en verschillende restaurants. In Winkelcentrum Vathorst zijn diverse winkels te vinden. Iedere vrijdag is er koopavond.

 

 

 

Menu

Op Mansion.nl vind je alle huurwoningen van Nederland onder een dak. En het zoeken van woningen is helemaal gratis! Mansion.nl is dé portal voor verschillende soorten woonruimte en huurwoningen. Of je nu op zoek bent naar een huurwoning, seniorenwoning, appartement, vakantiewoning of nieuwbouwwoning. Op Mansion.nl vind je huurhuizen die voldoen aan jouw smaak en verwachtingen.

De zoektocht naar jouw ideale huurwoning begint met snel en eenvoudig huurwoningen zoeken op Mansion.nl.

Copyright 2021 - Mansion.nl