Mansion.nl
Vind je nieuwe huurwoning hier!

Mansion.nl Topwoningen:

Huurwoningen in Zoetermeer

Op deze pagina vind je een overzicht van alle huurwoningen in Zoetermeer die momenteel worden aangeboden door de verschillende makelaars op Mansion.nl. Je kunt alle woningen gratis bekijken en direct naar de aanbieder van de woning zonder kosten. Let op! Het kan zijn dat de aanbieder wel vraagt om een account aan te maken. Wil je meer weten over Zoetermeer? Bezoek dan de Wikipedia pagina van Zoetermeer.

Waarom Zoetermeer

Zoetermeer is een gemeente in de provincie Zuid-Holland in Nederland. De gemeente maakt deel uit van het Kaderwetgebied Haaglanden en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en telt zo’n 125.000 inwoners. Zoetermeer heeft zich enorm ontwikkeld sinds de jaren zestig en dit zie je ook terug in de stad. Zoetermeer is langzaam maar zeker verder uitgebreid waarbij de bouwstijl van die bepaalde periode terug ziet in de huizen die in een bepaalde wijk zijn gebouwd. De stad is zeer goed bereikbaar door de ligging bij de snelwegen A4 en A12. Tevens beschikt het over twee trainstations en ook de Randstadrail komt hierlangs.

Wonen Zoetermeer

In Zoetermeer kun je comfortabel wonen aan het groene hart van de Randstad. De stad is verdeeld in een aantal wijken. De woningen liggen verdeeld over deze wijken. De verschillende wijken zijn:

Dorp, Het Dorp is het oorspronkelijke centrum van Zoetermeer. Het is ontstaan uit de oude dorpen Seghwaert en Zoetermeer. De karakteristieken van Het Dorp zijn De Oude Kerk en de Nicolaaskerk in de Dorpsstraat, de oude molen in de Stationsstraat en het Wilhelminapark en het Vernedepark. Het Dorp heeft drie winkelcentra: de karakteristieke Dorpsstraat, Oranjelaan en het Piet Heinplein. Diverse banken en een postkantoor zijn op verschillende plaatsen in Het Dorp te vinden. De wijk heeft veel water en groen. Tevens is er een zwembad (De Driesprong) en een klein sportpark.
Meerzicht, deze wijk bestaat uit twee delen: Meerzicht Hoog en Meerzicht Laag. Er zijn winkelcentra aanwezig en het is een groene en kindvriendelijke buurt. Aan de westkant van Meerzicht ligt het Westerpark. Het Westerpark is een van de grootste recreatiegebieden van Zoetermeer, van zo’n 170 hectare. Bosachtige gedeelten wisselen elkaar af met open vlakten en waterpartijen. In het park is tevens een natuurtuin gelegen. Andere voorzieningen in de wijk zijn het Winkelcentrum Meerzicht, kinderboerderij Het Buitenbeest, kinderspeelparadijs De Ballebak en Bowling- en recreatiecentrum Westerpark.
Noordhove, bestaat uit twee delen: Noordhove Oost en Noordhove West. Het is een wijk die voornamelijk bestaat uit laagbouw. Noordhove ligt in Zoetermeer Noord en kijkt uit op het Groene Hart. De wijk is omringd door drie recreatieplassen. In het centrum van de wijk ligt een park . Er zijn op diverse plaatsen speelvoorzieningen voor de jeugd en tevens is er ook een sporthal. Winkelen kan in het overdekte winkelcentrum ´Noordhove’.
Oosterheem, deze wijk is een vinex-locatie. De wijk is kort na het jaar 2000 gebouwd in de Binnenwegsche polder. Mede door de bouw van Oosterheem is Zoetermeer de op twee na grootste stad van Zuid-Holland geworden. Een kindvriendelijke wijk met vele voorzieningen voor jong en oud. De wijk bestaat uit elf buurten. Elke buurt heeft zijn eigen architectuur, inrichting en sfeer. Er zijn huur- en koopwoningen in elke prijsklasse. Het is een complete wijk geworden, met alle voorzieningen die daarbij horen. Denk aan winkels, restaurants, scholen en sportverenigingen. De wijk kenmerkt zich ook door een ruime opzet, met oog voor de natuur. Water en groen maken er nadrukkelijk deel vanuit. In 2012 is een nieuw winkelcentrum geopend, met tevens een bibliotheek, een wijkpost en een gezondheidscentrum.
Palenstein, ligt tussen de wijken Seghwaert en het Dorp in en aan het industrieterrein Hoornerhage. Palenstein ligt zeer gunstig. Op loopafstand is er een gezellige winkelstraat in het Oude Dorp, het Stadshart, en de vele voorzieningen in de Culturele As. De wijk is bezig met vernieuwingen om steeds meer tot een levendige, groene, waterrijke en gezinsvriendelijke stadswijk te ontwikkelen.
Rokkeveen, de wijk Rokkeveen is een van de grootste wijken in Zoetermeer. Het merendeel van de bebouwing is laag, hier en daar afgewisseld met woontorentjes. De wijk bestaat uit twee delen: Rokkeveen-Oost en Rokkeveen-West. In deze wijk zijn veel recreatieve voorzieningen en parken aanwezig. Er is een overdekt zwembad en een sportpark met sporthallen voor buiten- en binnensporten. Aan de rand van de wijk ligt het Balijbos en de kinderboerderij. Rokkeveen heeft twee overdekte winkelcentra.
Seghwaert, De woonwijk bestaat uit laagbouw, gestapelde hoogbouw. Er zijn twee winkelcentra, een sporthal en een sportschool met instructiebad. Daarnaast zijn er speelvelden en is er een half-pipe voor skaters.
Buytenwegh De Leyens, bestaat uit twee flink verschillende delen: Buytenwegh en De Leyens die gescheiden zijn door de Zwaartslootseweg en het Binnenpark. Beide delen hebben een winkelcentrum rond een eigen lightrailhalte. In Buythenwegh is het centrum sterk naar binnen gericht, met een eigen verkeersluw plein. In De Leyens vormt de oude Broekwerg een doorgaande fietsroute door het winkelcentrum.
Stadshart, het belangrijkste onderdeel van het standscentrum is het Stadshart met meer dan 200 winkels en vele horecavoorzieningen en kantoren. Het bestaat uit twee grote winkelcentra: Het Stadshart en Het Woonhart. Aan de rand van de wijk staat veel hoogbouw. In het centrum liggen de woningen boven de winkels. Naast winkels zijn er allerlei voorzieningen zoals een bioscoop, theater, restaurants en cafe’s en een grote bibliotheek. Ook het stadhuis van de gemeente ligt in het centrum.

Menu

Op Mansion.nl vind je alle huurwoningen van Nederland onder een dak. En het zoeken van woningen is helemaal gratis! Mansion.nl is dé portal voor verschillende soorten woonruimte en huurwoningen. Of je nu op zoek bent naar een huurwoning, seniorenwoning, appartement, vakantiewoning of nieuwbouwwoning. Op Mansion.nl vind je huurhuizen die voldoen aan jouw smaak en verwachtingen.

De zoektocht naar jouw ideale huurwoning begint met snel en eenvoudig huurwoningen zoeken op Mansion.nl.

Copyright 2021 - Mansion.nl